Головна сторінка | Зареєструватися на сторінці | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
1999 рік випуску. [7]
2000 рік випуску. [0]
2001 рік випуску. [0]
2002 рік випуску. [0]
2003 рік випуску. [0]
2004 рік випуску. [0]
2005 рік випуску. [0]
2006 рік випуску. [0]
2007 рік випуску. [0]
2008 рік випуску. [0]
2009 рік випуску. [1]
2010 рік випуску. [1]
2011 рік випуску. [0]
2012 рік випуску. [0]
Опитування
Як ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Статті » Наші Випускники » 1999 рік випуску.

Типусяк Микола

 Микола Типусяк

телеканал TVI, комерційний директор, м.Київ

Добре пам'ятаю рекламу для абітурієнтів, на якій спеціальність  "Лазерна техніка та оптоелектронні системи” виглядала дуже привабливо та фантастично. Саме це, відверто кажучи, значно повпливало тоді на мій вибір напрямку навчання. Усі 5 років навчання наша кафедра вирізнялася з поміж інших своєю дружністю та відкритістю до студентів. Пізніше стало зрозуміло, що це не було типовим для інституту, а було наслідком того, що молодий колектив кафедри жив своєю роботою і намагався передати свій запал студентам. Тож усі п'ять років навчання відбувались для нас у тепличних умовах максимального сприяння студентам. 

Згадуються викладачі, які вміло та натхненно передавали нам свої знання та ділилися своїм світоглядом. На лекціях Ярослава Васильовича Бобицького ми відчували себе немов на футурологічних сеансах. Картини, де лазерна техніка зайняла вагомі місця у кожному сегменті життя, виглядали дуже яскравими та захопливими і сильно впливали на нашу юнацьку уяву. Багато у чому ці картини реалізувались у світі. В нашій же країні це сталося, нажаль, лише у деяких сферах. Але в процесі навчання це спонукало до більш старанного навчання, ми жили майбутнім і старалися неймовірно.

На останніх курсах стосунки між студентами та викладачами кафедри були більше схожі на дружні стосунки старших та молодших колег. Галина Андріївна Петровська, Володимир Михайлович Фітьо, Ігор Володимирович Демкович, Леонід Ігорович Муравський — це ті люди, які крок за кроком допомагали нам не лише отримувати нові знання, але й визначитись та знайти своє місце у житті. 

Значний вплив на мій студентський розвиток мала поїздка до Німеччини в рамках програми "Tempus Tacis”. Тоді я, як представник кафедри Лазерної техніки пройшов співбесіду і потрапив до числа студентів, що поїхали стажуватись у ВУЗи Німеччини. Саме тоді я вперше познайомився з європейською культурою навчання та праці, що в подальшому допомогло мені переглянути свої пострадянські погляди. Після цього я ще раз здобув право стажуватись у "Lazer Zentrum Hannover”. Це були корисні і незабутні враження та досвід.

Сьогодні я працюю на посаді комерційного директора телеканалу TVI. Хоч я і не продовжую свою діяльність у галузі лазерної техніки, та ті 5 років напруженого та змістовного навчання дали мені дуже багато. І перш за все — це вміння розбиратись у явищах, подіях, аналізувати результати та не боятись труднощів, що часом виникають у житті.

 

Вже пройшло багато років після закінчення, та ми і зараз з одногрупниками полюбляємо згадувати ті веселі та чудові студенстькі роки, що пройшли на кафедрі Лазерної техніки та оптоелектронних систем. Тож бажаю колективу рідної кафедри та теперішнім студентам усіх гараздів та багато гарних незабутніх вражень.


Категорія: 1999 рік випуску. | Додав: Petrovska (07.02.2012)
Переглядів: 1268 | Теги: Микола Типусяк, випуск 1999, НУ Львівська політехніка, TVI, Кафедра фотоніки
Пошук
Звичайний

Спеціальний
пов’язаний з оптикою
Новини
Друзі сайту




Copyright NULP DEPARTAMENT OF PHOTONIKS © 2024
Хостинг від uCoz