Головна сторінка | Зареєструватися на сторінці | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
1999 рік випуску. [7]
2000 рік випуску. [0]
2001 рік випуску. [0]
2002 рік випуску. [0]
2003 рік випуску. [0]
2004 рік випуску. [0]
2005 рік випуску. [0]
2006 рік випуску. [0]
2007 рік випуску. [0]
2008 рік випуску. [0]
2009 рік випуску. [1]
2010 рік випуску. [1]
2011 рік випуску. [0]
2012 рік випуску. [0]
Опитування
Як ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Статті » Наші Випускники » 1999 рік випуску.

Пашкевич (Мись) Руслана

  Руслана Мись (Пашкевич)

спеціаліст Лазерного Баварського центру, Нюрнберг, Німеччина

 

З віком усе більше і більше переконуєшся, що правильний вибір професії відіграє чи не найважливішу роль у житті людини. Причому, дуже важливе місце у формуванні як спеціаліста, так і особистості займають викладачі з їх умінням передавати студентам свої знання та свій досвід.

Після закінчення школи у 1994 році переді мною стояло питання − а що далі робити у житті? Серце і душа лежали до точних наук, а от де їх застосувати, я не знала. Але коли я підійшла до стенду з рекламою кафедри лазерної техніки, то зрозуміла, що це, мабуть, те, чим мені у житті хочеться займатись. Сьогодні впевнена − це був правильний вибір. У серпні 1994 року я була зарахована на кафедру ЛТОС! Навчання на кафедрі, зізнаюсь чесно, було важким. Кожного семестру ми вивчали більше десяти предметів, кожен день пари з 8:30 i до 17:30, в кінці семестру численні заліки та екзамени… Але завдяки хорошим навчальним методикам, якими володіли викладачі нашої кафедри, з кожним семестром навчання ставало усе цікавішим і легшим. Ми мали можливість вивчати багато теорії, а також застосовувати її на практиці у лабораторіях кафедри та на філіях.

Після закінчення ВУЗу та переїзду у Німеччину, я продовжила навчання у Fridrih-Alexander Universität (Erlangen-Nürnberg) на кафедрі комп'ютерної інженерії. Там я змогла поглибити свої знання в області комп'ютерного моделювання. Знання, здобуті мною у Львівській політехніці та німецькому університеті, дали мені можливість влаштуватись на роботу у Баварський лазерний центр, де я розпочала свою наукову діяльність з комп'ютерного моделювання впливу лазерного випромінювання на речовину. Саме лекції Демковича Ігора Володимировича з комп'ютерного моделювання, теоретичні та практичні заняття з оптики та лазерної техніки Петровської Галини Андріївни, лекції та практичні заняття на філії Поповича Дмитра Івановича з матеріалознавства, лекції з використання лазерів для різних технологічних процесів стали основою моєї трудової та наукової діяльності.

У Баварському лазерному центрі окрім комп'ютерних розрахунків я проводжу експериментальні дослідження з лазерного зварювання та різання металів, якими підтверджую свої теоретичні розрахунки. Окрім цього працюю над різними проектами з лазерної обробки матеріалів, партнерами яких є провідні світові фірми Brose, Audi, Volgswagen та інші.

Хочу сказати, що наша група була і залишаеться мабуть найдружнішою групою на ФЕФ. Ми досі підтримуємо тісні стосунки, незважаючи на те, що багатьох життя розкидало по світу. А ще хочу сказати, що наша кафедра дала мені не лише хороші професійні знання, а й зробила мене найщасливішою людиною на світі − адже саме тут я знайшла свою половинку!

Спасибі, ЛТОС, що ти був, є і бажаю тобі та всім викладачам тепер уже кафедри фотоніки ще багато–багато років попереду!

                                   

Категорія: 1999 рік випуску. | Додав: Petrovska (07.02.2012)
Переглядів: 769 | Теги: Пашкевич Руслана, НУ Львівська політехніка, випуск 1999, ЛТОС, Кафедра фотоніки
Пошук
Звичайний

Спеціальний
пов’язаний з оптикою
Новини
Друзі сайту




Copyright NULP DEPARTAMENT OF PHOTONIKS © 2024
Хостинг від uCoz