Головна сторінка | Зареєструватися на сторінці | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
1999 рік випуску. [7]
2000 рік випуску. [0]
2001 рік випуску. [0]
2002 рік випуску. [0]
2003 рік випуску. [0]
2004 рік випуску. [0]
2005 рік випуску. [0]
2006 рік випуску. [0]
2007 рік випуску. [0]
2008 рік випуску. [0]
2009 рік випуску. [1]
2010 рік випуску. [1]
2011 рік випуску. [0]
2012 рік випуску. [0]
Опитування
Як ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Статті » Наші Випускники » 1999 рік випуску.

Мись Ігор

  Ігор Мись 

спеціаліст фірми Schaeffler AG ( Herzogenaurach, Німеччина)

 

На кафедрі лазерної техніки та оптоелектронних систем я навчався у 1994-1999 роках. Широкий спектр знань, здобутих під час навчання, та особливо підтримка Ярослава Васильовича Бобицького відкрили мені у прямому значенні цього слова «Вікно у Європу»!  Я мав змогу зробити експериментальну частину до своєї дипломної роботи  в Університеті ім. G.Oma (м. Nürnerg, Німеччина). Це дало мені можливість використати теоретичні знання на практиці і влаштуватися після закінчення навчання у Львівській політехніці науковим співробітником на механічний факультет технічного Fridrih-Alexander Universität (Erlangen-Nürnberg). Під час роботи на цій посаді я застосовував на практиці теоретичні знання, здобуті на кафедрі лазерної техніки, в області лазерного зварювання металів в мікроелектроніці. Мав змогу публікувати статті  на теми «Лазерне зварювання алюмінію та міді» у німецьких та міжнародних журналах. Брав участь у різноманітних наукових конференціях.

Через три роки я влаштувався науковим співробітником у Баварський лазерний центр, що є сьогодні провідною фірмою Німеччини в області лазерної обробки матеріалів. Тут ведуться дослідження практично в усіх напрямках застосування лазерної техніки: зварювання, різання, скрайбування металів та неметалів; розроблення оптичних та оптоволоконних систем, лазерна обробка біологічних тканин (медицина); застосування ультракоротких лазерних імпульсів; а також інші новітні застосування фотоніки.

Під час роботи у Технічному Fridrih-Alexander Universität (Erlangen-Nürnberg) та у Баварському лазерному центрі мені дуже знадобилися лекції, практичні та лабораторні заняття з прикладної оптики, лазерної техніки та конструювання лазерів, основ оптоелектроніки, а також лекції із застосування лазерів у різних галузях науки та техніки. Згодилися знання і практичні навики з юстування лазерів методом хреста, практичні заняття з використання п’єзоелементів, застосування програми «Призма». Згодилися і знання електронного мікроскопа, який ми вивчали на філії, і практичні знання, набуті при виконанні лабораторних робіт на НВО «Полярон» та фірмі «Укрлазер». 

А лекції Дмитра Івановича Поповича стали дуже цінними для мене у подальшій моїй трудовій діяльності, оскільки з 2007 року я став працювати спеціалістом з розробки матеріалів на фірмі Schaeffler AG (Herzogenaurach, Німеччина). Ця фірма є світовим лідером з виготовлення підшипників та компонентів до автомобілів. У мої обов'язки входить вдосконалення матеріалів, покращення їх характеристик, розроблення нових матеріалів, а також дослідження розривів різноманітних з'єднань (у тому числі і лазерних швів).

Такій широкогранній моїй трудовій діяльності я завдячую грунтовним теоретичним та практичним знанням, здобутим на кафедрі ЛТОС у Львівській політехніці. Завдячую викладачам, які змогли з мінімальним на той час технічним обладнанням кафедри, уміло використовуючи філії, львівські підприємства, зв'язки із закордонними університетами, дати мені глибокі знання у різних областях застосування лазерної техніки та лазерних технологій. А найголовніше – вони навчили мене вчитися, шукати правильні і нестандартні рішення при розв'язанні технічних задач та постійно працювати над собою!  Велике вам усім СПАСИБІ і низький уклін за вашу самовіддану працю!

Категорія: 1999 рік випуску. | Додав: Petrovska (07.02.2012)
Переглядів: 761 | Теги: Мись Ігор, НУ Львівська політехніка, випуск 1999, ЛТОС, Кафедра фотоніки
Пошук
Звичайний

Спеціальний
пов’язаний з оптикою
Новини
Друзі сайту




Copyright NULP DEPARTAMENT OF PHOTONIKS © 2024
Хостинг від uCoz