Головна сторінка | Зареєструватися на сторінці | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Опитування
Як ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Вступ 2016
23:56
Вступ 2016

ІНСТИТУТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ, РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ ТА

ЕЛЕКТРОННОЇ ТЕХНІКИ

Директор: Прудиус Іван Никифорович - Заслужений працівник освіти  України, д.т.н., професор, дійсний член Академії «Прикладна радіоелектроніка», Відмінник освіти України.

Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки (ІТРЕ) створено в 2001 р. на базі радіотехнічного та електрофізичного факультетів Національного університету «Львівська політехніка. Цьому передувала їхня спільна праця з підготовки фахівців для розвитку приладобудівної промисловості, особливо західних областей України.

Основною метою освітньої діяльності інституту телекомунікацій, радіоелектроніки є підготовка висококваліфікованих і конкурентоспроможних на національному та міжнародному ринках праці фахівців в галузі інфокомунікаційних, радіоелектронних мікроелектронних та лазерних технологій для потреб сьогодення за всіма рівнями вищої освіти (доктор наук, доктор філософії, магістр, бакалавр), утвердження національних і загальнолюдських цінностей.

Високоякісну підготовку фахівців в інституті забезпечують 7 кафедр, а саме: кафедра «Електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій», завідувач д.т.н. проф. Романишин Ю.М.; кафедра «Електронні прилади», завідувач д.т.н. проф. Готра З.Ю; кафедра «Напівпровідникової електроніки» завідувач д.т.н., проф. Дружинін А. О.; кафедра «Радіоелектронних пристроїв та систем» завідувач д.т.н., проф. Шклярський В. І.; кафедра «Телекомунікацій» завідувач д.т.н., проф. Климаш М. М.; кафедра «Теоретичної радіотехніки та радіовимірювань» завідувач д.т.н., проф. Бондарєв А. П.; кафедра «Фотоніки» завідувач д.т.н., проф. Бобицький Я. В.

Високоякісну підготовку фахівців в інституті здійснюють 134 особи професорсько-викладацького складу (ПВС), біля 25 працівників наукових лабораторій та 35 осіб навчально-допоміжного персоналу. Серед ПВС: 5 Лауреатів Державної премії України, 4 Заслужених діячів науки і техніки та працівників освіти України, 45 докторів наук, професорів, що складає 33,6% ПВС, 62 кандидатів наук, доцентів, що складає 46,2% ПВС.

В основу підготовки фахівців в інституті покладено сучасні світові досягнення науки і техніки та результати активної наукової діяльності співробітників кафедр інституту, фундаментальну підготовку з природничо-наукових та професійних дисциплін, досконалі знання з програмування та володіння комп’ютерними засобами, застосування Інтернет-технологій, забезпечення засвоєння  вмінь і практичних навичок у лабораторіях та комп’ютерних класах, проходження практики  на провідних підприємствах, наукових установах, ІТ- фірмах в Україні та за кордоном.

Студенти інституту вивчають сучасні методи комп’ютерного програмування, використовують комп’ютерні засоби і цифрові вимірювальні пристрої для дослідження та розробки програмно-апаратних засобів, радіоелектронних і інфокомунікаційних пристроїв і систем, систем зв’язку спеціального призначення, мікроелектронних, медичних приладів і систем.

Для підвищення якості підготовки фахівців, інститут щорічно зараховує на старші курси навчання здібних випускників коледжів, яких готують за інтегрованими навчальними планами. Понад 30 студентів інституту отримують іменні державні стипендії, зокрема Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, стипендії провідних інфокомунікаційних фірм: «Київстар», «МТС», іменні стипендії видатних вчених, а також стипендії фонду В. Пінчука. Під керівництвом провідних науковців кращі студенти залучаються до науково-дослідної роботи, беруть участь в університетських, державних та міжнародних наукових конференціях, є їх переможцями і призерами. Щорічно 12–15 випускників інституту зараховуються до аспірантури.

В інституті значна увага приділяється молодіжній політиці та студентському самоврядуванню. Студенти інституту є активними учасниками громадських заходів, спортивних та художніх колективів. В останні 5 років студенти ІТРЕ є переможцями університетських спартакіад Львівської політехніки. Діяльність інституту скерована на формування у студентів лідерських навичок, професійної, трудової та громадської позицій, високої культури та патріотизму.

Інститут ІТРЕ є провідним в університеті за науковими дослідженнями. За держбюджетними проектами, господарсько-договірними роботами та міжнародними грантами і проектами. В інституті щорічно виконується робіт на суму 4-5 млн. грн.

Для підготовки науково-педагогічних кадрів і захисту докторських та кандидатських дисертацій в інституті функціонують 3 спеціалізовані Вчені ради за 11 спеціальностями, на яких за останні роки працівниками і аспірантами інституту захищено 17 докторських та 41 кандидатських дисертацій.

Інститут підтримує і розвиває широкі міжнародні зв’язки з провідними університетами Польщі, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Греції, Росії, Литви. Проводяться спільні наукові дослідження, конференції, стажування працівників, обмін студентами.

Ефективні наукові дослідження в інституті, висококваліфікований професорсько-викладацький склад і вибудована організація навчального процесу, які в сукупності дають студентам широкий спектр знань у галузі сучасних радіоелектронних, комп’ютерних, інфокомунікаційних та мікроелектронних технологій, що забезпечує перспективу працевлаштування у провідних вітчизняних та закордонних фірмах з розробки програмно-апаратних засобів, систем комунікації, зв’язку, військового призначення, управління, контролю тощо.

 

№ з/п

Галузь

знань

Назва

спеціальності

Назва

спеціалізації

  1.  

Електроніка та телекомунікації

Телекомунікації та радіотехніка

Радіотехніка

Апаратура радіозв’язку, радіомовлення і телебачення

Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси

Інформаційні мережі зв’язку

Технології та засоби телекомунікацій

Телекомунікаційні системи та мережі

Радіоелектронні апарати та засоби

Біотехнічні та медичні апарати і системи

Електроніка

Електронні прилади та пристрої

  1.  

Автоматизація та приладобудування

Мікро- та наносистемна техніка

Мікро- та наноелектронні прилади і пристрої

Фізична та біомедична електроніка

Лазерна і оптоелектронна техніка

 

 

Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти для вступників на спеціальності підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня БАКАЛАВРА
Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки

Національний університет "Львівська політехніка"

Спеціальності підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра

 

код/назва

Перелік конкурсних предметів у сертифікаті

ЗНО

Вага предметів сертифікату ЗНО

Вага атестату про повну загальну освіту

Вага бала за особливі успіхів (конкурсів України і т. п.)

та/або за успішне закінчення підготовчих курсів цього ВНЗ

Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування поза конкурсом

153 /

Мікро- та наносистемна техніка

1. Українська мова та література

0,3

0,05

0,05

106

2. Математика

0,35

3. Фізика

0,25

3. Хімія

0,25

3. Іноземна мова

0,25

171 /

Електроніка

1. Українська мова та література

0,3

0,05

0,05

106

2. Математика

0,35

3. Фізика

0,25

3. Хімія

0,25

3. Іноземна мова

0,25

172 / Телекомунікації та радіотехніка

1. Українська мова та література

0,3

0,05

0,05

106

2. Математика

0,35

3. Фізика

0,25

3. Хімія

0,25

3. Іноземна мова

0,25

 

 

 

Переглядів: 1169 | Додав: Petrovska | Теги: мікро-та наносистемна техніка, Львівська політехніка, фотоніка, вступ 2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Звичайний

Спеціальний
пов’язаний з оптикою
Новини
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту




Copyright NULP DEPARTAMENT OF PHOTONIKS © 2024
Хостинг від uCoz